Csokiország - Minden, ami csoki

Rólunk

Szinte alig akad olyan ember, aki nem szeretné a csokit. Jöhet válság vagy valóság, a csoki mindig segít egy picit. Örömhormonokat termel az agyunkban és ez jó. Ezt jóllehet nem csak mi fedeztük fel, hanem mások is, ezért az élelmiszeripar egyik nagyon erős szegmense a csokoládégyártás. Aki jó csokit gyárt, az sikeres lesz.

A mi célunk ezzel a honlappal az, hogy hozzáadjuk a már sok ezer másik, csokoládéval foglalkozó weblaphoz egy értékes kiegészítést. Ha úgy tetszik, szeretnénk, ha a csokiimádó emberek ezt az oldalt is látogatnák. Főleg azért, mert mi nem akármilyen csokis finomságokat teszünk itt közzé, hanem igyekszünk mindent úgy elkészíteni, hogy az ne csak finom, hanem amennyire lehet, egészséges is legyen.

kriszti_csokiorszag01Kriszti: Imádok utazni, enni, fotózni, szakácskönyveket nézegetni, kislányommal sütni főzni. Szeretem a különböző nemzetek ételeit kipróbálni, elkészíteni. Rajongója vagyok a távol-keleti és a közel-keleti konyhának. Mindemellett nagyon érdekel az egészséges táplálkozás, melynek megfelelően igyekszünk élni, étkezni. A csoki imádat az egész családunkat átjárja, bármilyen formában jelenik is meg az étlapon. Hiszek a hagyományok erejében, de abban is, hogy a mai kor újdonságainak és más népek ízvilágának is fontos szerepe van az életünkben. Ez alapján nem meglepő, hogy a csoki, vagy a csoki alapját adó kakaó nem csak édességben, de sós ételekben is előtérbe kerülhet.

zizi_csokiorszag01Zita: Az étel és szakácskönyvek iránti szeretetem 9 éves koromban kezdődött. Az iskolából hazaérve az öcsémmel vártuk az édesanyánkat, hogy elkészítse nekünk a vacsorát. Addig, hogy az éhségemet elűzzem vagy még inkább felfokozzam, szakácskönyveket lapozgattam és csurgattam a nyálam a gusztusos ételekről készült fotókon. Nem tudhattam, hogy felnőtt koromban szenvedélyesen gyűjteni fogom a szakácskönyveket, és ugyanúgy imádni fogom a képeket nézegetni. Lakto-ovo vegetáriánusként célom, hogy megmutassam az olvasóknak a vegetáriánus, vegán konyha szivárvány színű, gazdag világát. Nagyon szeretek piacra járni, megismerni a helyi termelőket vagy éppen receptet cserélni az előttem sorban állóval. A kakaó és a csokoládé imádat a páromtól ragadt rám. A csoki iránti ízlésünk is egyre kifinomultabb lett az évek során és most már előnyben részesítjük a magas kakaótartalmú, kézműves étcsokoládét. Az utóbbi időben azonban 2013 áprilisában született kisfiunk édesíti meg az életünket.

 

Jóízű kalandozásokat kívánunk Csokiországban!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!