Ez a süti tökéletes desszert olyan alkalomkor, amikor kevés időnk van az előkészületekre. Pillanatok alatt összedobható a tészta, az eredmény pedig egy különleges finomság, amivel magunkat és a vendégeket is elkápráztathatjuk. A fenyőmag lecserélhető dióra, mandulára is. Lehet kísérletezni.
Fenyőmagos csokoládés süti
Hozzávalók:
- 60 g tejcsokoládé
- 60 g magas kakaótartalmú étcsokoládé (70%)
- 125 g fehér liszt
- 40 g fenyőmag
- 3 tojás
- 350 ml teljes tej
- 20 g puha vaj
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 150 fokra. Egy 25x20cm-es tepsit vajazzunk ki, majd szórjuk be liszttel.
A kétféle csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg a vajjal, majd töltsük egy keverőtálba, adjuk hozzá a lisztet, a tojásokat, a tejet és a fenyőmag felét. Habverővel keverjük homogén masszává és töltsük a kivajazott, kilisztezett tepsibe.
A tetejét szórjuk meg a maradék fenyőmaggal és az előmelegített sütőben süssük készre 20 perc alatt. Ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Akkor jó, ha a közepe már pont nem remeg, de még nem teljesen kemény. Hagyjuk kihűlni, szeletelve tálaljuk.