Ez életem egyik legfinomabb marha étele. Imádom! A chili, a csoki, a paprika, a vörösbor… nyamm.
Vörösboros csokoládés chilis marhapörkölt
Hozzávalók 4 -6 főre:
- 1000 g marhahús, pörköltnek való
- 2 nagy fej vöröshagyma
- só, chili
- 20 g étcsokoládé
- 500-700 ml vörösbor
- olívaolaj
Elkészítése:
A hagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra és egy lábasban olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a marhát és enyhén azt is pirítsuk meg. Öntsük fel vörösborral, úgy, hogy éppen ellepje a húst. Adjunk hozzá sót, chili paprikát (ez utóbbit ízlés szerint) és főzzük a húst addig, amíg megpuhul.
Amikor szükséges adjunk hozzá még egy kis bort és sózzuk ízlés szerint. Ha a hús megpuhult, sűrű a szaft, adjuk hozzá a csokit, hagyjuk elolvadni. Ezt követően tálalhatjuk. Ideális köret a lepénykenyér, vagy sima friss fehér kenyér.