Csokiország - Minden, ami csoki

Passiógyümölcsös csokoládés minitorták – Vendégbejegyzés

2013_03_31_rani_9999_66-1

Mai vendég bloggerünk, Reni, Az élet napos oldala írója. Gyönyörű fotói és receptjei mindig elkápráztatnak bennünket, így nagyon örültünk, amikor elfogadta meghívásunkat. Egy nagyon izgalmas sütivel készült, ami a karácsonyi menüben is megállja a helyét, egyszerű, de mégis nagyon különleges.

“Először egy étteremben kóstoltam a passiógyümölcs és a csokoládé ízkombinációját és teljesen belebolondultam. Sejtettem, hogy ez a két alapanyag tökéletesen kiegészíti egymást, hogy fantasztikus párost fognak alkotni. Hát talált, süllyedt! Azóta már többféle textúrában kóstoltam a duót, de ez a finom, tejcsokoládés ganache volt a kedvencem.”

Passiógyümölcsös csokoládés minitorták

Hozzávalók a krémhez:

    •  300 g tejcsokoládé
    • 400 ml tejszín
    • 8 db passiógyümölcs

Hozzávalók a tésztához:

  •  250 g liszt
  • 200 g apró kockára vágott vaj
  • 100 g porcukor
  • 2 tojássárgája
  • csipet só

2013_03_31_rani_9999_109-2

Elkészítése:

A lisztet keverjük el a cukorral és a sóval, majd morzsoljuk el a vajjal. Adjuk hozzá a tojások sárgáját és villámgyors mozdulatokkal gyúrjuk bucivá. Csomagoljuk fóliába és tegyük 30 percre a hűtőbe.

Vajazzunk ki 6 db kivehető aljú, mini piteformát. A tésztát osszuk 6 részre, egyenként nyújtsuk ki, helyezzük a piteformákba, nyomkodjuk bele, szurkáljuk meg az alját, majd süssük vakon kb. 15 perc alatt sárgásbarnára, hagyjuk a formában kihűlni.

A krémhez olvasszuk fel gőz fölött a csokoládét, keverjük el alaposan a tejszínnel és a passiógyümölcs kikapart húsával, magjaival. Hűtsük le majd töltsük a lehűlt tésztakosárkákba.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!