A kakaó a friss tésztának érdekes színt ad, megfelelő feltéttel pedig nagyon finom és extravagáns ízkombinációt tudunk kialakítani. A dió és a gorgonzola nagyon jól passzol a kakaó kesernyés ízéhez.
Kakaós tagliatelle gorgonzolával és dióval
Hozzávalók 4 főre:
- 400 g liszt
- 4 tojás
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál kakaópor
- 200 g gorgonzola
- 200 g dió
- 250 ml tejszín
- 4 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A tésztához a lisztet, a kakaóport, a tojást, a sót és az olajat jól összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, lisztezzük, “feltekerjük”, mint egy rétest és vékony csíkokra vágjuk. Mindezt tésztakészítő géppel is elkészíthetjük.
Egy nagyon nagy lábasba vizet forralunk (kb. 3 liter + 1 evőkanál só) és a tésztát forrásban lévő vízben 6 perc alatt al dente (fogkemény) állagúra főzzük. Ez idő alatt a mártáshoz a gorgonzolát, az aprított diót, a tejszínt és a fokhagymát összeforraljuk, majd a kész tésztával tálaljuk.