Csokiország - Minden, ami csoki

Vegán cukormentes csokoládékrémes rizspuding

IMG_9726_a

Úgy volt, hogy ez a recept, lehet, hogy bekerül egy ausztrál cukormentes csokoládés édességek szakácskönyvbe, de aztán a lustaságomnak köszönhetően nem küldtem el a receptet, így megmaradt nekem. A felhívás az volt, hogy cukormentes csokoládés édességet készítsünk, melyhez megadták, hogy mikkel lehet édesíteni a desszerteket. Ez egy nagyon egyszerű recept, a hagyományos tejberizsre épül, azt változtattam meg és adtam hozzá néhány extrát. A csokoládékrém alapját pedig kesudió adja.

A rizspudingot egyáltalán nem édesítettem, ugyanis az édeskés rizstej (amely csak rizst, vizet és tengeri sót tartalmaz, tehát nem édesített!) pont elég  neki. A csokoládékrémbe pedig nagyon kevés rizsszirup került. Szóval ez enyhén édes desszert, amelyhez jól passzol a keserű csokoládékrém.

Szerintem jól sikerült, érdemes kipróbálni!

IMG_9731_a

Vegán cukormentes csokoládékrémes rizspuding

Hozzávalók a rizspudinghoz:

  • 1/2 bögre (kb. 80 g) jázmin rizs
  • 2 bögre rizstej
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • csipet só

Hozzávalók a csokoládékrémhez:

  • 1 bögre kesudió, egy éjszakára, de minimum 3-4 órára beáztatva
  • 1/3 bögre kakaópor
  • 1/3 bögre rizsszirup
  • 1/4 bögre víz
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • csipet só

(A recepthez használt bögre 250 ml-es.)

Elkészítése:

Egy lábasba feltesszük főni a rizst a rizstejjel, közben hozzáadjuk a sót és a vaníliát. Néha megkeverve addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Ha nagyon sűrűvé összeáll a puding, hígítsuk egy kevés rizstejjel. Hagyjuk langyosra hűlni, amíg elkészítjük a krémet.

Szűrjük le a beáztatott kesudiót, majd tegyük robotgépbe. Adjuk hozzá a kakaót, a rizsszirupot, vaníliát, csipet sót és a vizet. Járassuk a robotgépet addig, amíg teljesen sűrű, sima krémet kapunk.

Kanalazzuk a rizspudingot poharakba (vagy üvegekbe) és kanalazzunk a tetejükre a csokoládékrémből. Úgy a legjobb, ha hagyjuk hűtőben állni kb. fél órát.

IMG_9737_a

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!