Csokiország - Minden, ami csoki

Marcipános-fehércsokoládés kuglóf amarettós mázzal és eperrel – Vendégbejegyzés

epres_marcipanos_kuglóf660

Bea a Dizájnmenza blog szerzője hihetetlen tehetséggel van megáldva az ételfotózás és styling terén. Egyik pillanatból a másikba robbant be a köztudatba és blogja hamarosan elsöprő sikert aratott gyönyörű képeinek köszönhetően. Örömmel fogadta el a meghívásunkat és készített egy fehércsokis kuglófot nekünk.

“Ezt a kuglófot csak úgy hirtelen ötletből dobtam össze, pedig az egyik legfinomabb kuglóf lett (legalábbis szerintem, mert ugye mindig ezt kell mondani az aktuális sütésre). Ha jól emlékszem Nigellának van egy hasonló süteménye valamelyik könyvében. Legalábbis, amikor beleharaptam, azonnal az jutott eszembe (meg másnak is, ezt gyorsan leírom, nehogy plágiummal vádoljanak, pedig a könyv közelébe se mentem). Olyan egyszerű, de nagyszerű süteményféle. A sütivel ellentétben viszont a fényképre nagyon sokat készültem. Mert ugye néha megbolondul az ember… Zuhogó esőben szedtem csipkebogyót kesztyű nélkül, undorító színű csempét festettem fehérre, ragasztottam, majd fúgáztam egy rossz ragasztópisztollyal. De az a morbid, hogy élveztem. 🙂 “

Marcipános-fehércsokoládés kuglóf amarettós mázzal és eperrel

Hozzávalók a kuglófhoz:

  • 220 g vaj, szobahőmérsékletű
  • 120 g cukor
  • 3 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál mandulakivonat
  • 250 ml amaretto
  • 100 ml tej
  • 220 g liszt
  • 40 g keményítő
  • 1 csomag sütőpor
  • 40 g mandula, szárazon pirítva, darálva
  • csipet só
  • 80 g marcipán, apró kockákra vágva
  • 50 g fehércsokoládé, apróra vágva

Hozzávalók az amarettós mázhoz:

  • 75 g porcukor
  • 2 evőkanál amaretto
  • 1 citrom leve

Hozzávalók a forma kikenéséhez:

  • vaj
  • liszt

Hozzávalók a tálaláshoz:

  • eper

Elkészítése:

A sütőt bekapcsoljuk 175°C-ra. A tojásokat szétválasztjuk. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját. Belekeverjük a citromhéjat, mandulakivonatot, amarettot és a tejet is.

A lisztet összeszitáljuk a keményítővel és a sütőporral, majd elkeverjük benne a mandulát is. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval. A lisztes keveréket és a tojásfehérjét felváltva beleforgatjuk a tojássárgájás masszába.

Kivajazunk, lisztezünk egy kuglófformát, és beleöntjük a tésztát. A sütőben kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük. A máz hozzávalóit kézi habverővel simára keverjük, és a kuglóf tetejére öntjük. Eperrel kínáljuk.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!