Csokiország - Minden, ami csoki

A világ legfinomabb nyers csokoládétortája

IMG_0879_cs

Igen, tutira ki merem jelenteni, hogy ez a világ legfinomabb nyers csokoládétortája. Nyers, vegán, ráadásul legcsokisabb élmény? Ez meg, hogy lehetséges? Mindez azt is jelenti, hogy akkor ez egy egészséges édes élmény? Hát igen, ha leszámítjuk a benne lévő 100 gramm nádcukrot, csak egészséges, tápláló, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag alapanyagokból áll.

IMG_0875_cs

Röpke 20 perc alatt összedobható a torta, utána állni hagyjátok egy órát a mélyhűtőben, majd jöhet a tálalás. Én egy 18,5 cm-es formában készítettem, ez kb. 4 nagy, tömény szeletnek felel meg.

IMG_0894_cs

Nyers csokoládétorta

Hozzávalók 4 főre (18,5 cm-es csatos formához) a tortához:

  • 100 g mandula
  • 70 g datolya, kimagozva
  • 1/2 teáskanál tengeri vagy Himalája só

Hozzávalók a krémhez:

  • 2 érett nagy avokádó
  • 70 g nyers kakaópor (helyettesíthető normál cukrozatlan kakaóporral)
  • 50 g kókuszolaj
  • 100 g nyers nádcukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • csipet tengeri vagy Himalája só

Elkészítése:

Ha van időnk, áztassuk be a mandulát hideg vízbe legalább 6 órára, majd szűrjük le. Az áztatás felszabadítja a mandulában lévő enzimgátlókat, így könnyebb megemészteni. Ha nincs időnk, akkor tegyük egyből a robotgépbe a mandulát, és daráljuk meg. Adjuk hozzá a kimagozott datolyákat és a sót. Dolgoztassuk a gépet addig, amíg a torta alapunk összeáll “tésztává”. Ha nagyon száraznak érezzük, adjunk hozzá 1-2 teáskanál kókuszolajat.

A tortaformát béleljük ki folpackkal és nyomkodjuk az aljába a datolyás mandulás keveréket, majd tegyük a mélyhűtőbe megkeményedni, amíg elkészítjük a krémet. Tegyünk minden hozzávalót a robotgépre és pürésítsük krémesre. Vegyük ki a formát, kanalazzuk az alapra a krémet és tegyük vissza a mélyhűtőbe 1 órára. Ha türelmetlenek vagyunk, már 45 perc után kivehetjük.

***

A torta akkor számít teljesen nyersnek, ha nyers kakaóport, nádcukrot és nyers kókuszolajat használunk az elkészítéséhez. A nyers alapanyagok lényege, hogy 42 Celsius fok fölé nem megy a hőmérséklet az előállítás, feldolgozás során. Ha nem sikerül ilyen alapanyagokat beszereznünk, nem probléma, attól ugyanolyan finom lesz a torta, csak nem mondható 100%-osan nyersnek.

IMG_0921_cs

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Glazser Bozso says:

    Hát elég carul néz ki,nem kívántam meg.Biztos nem életem leg finibb tortája.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!