Csokiország - Minden, ami csoki

Vörösboros csokoládés chilis marhapörkölt

csokiorszag-4220

Ez életem egyik legfinomabb marha étele. Imádom! A chili, a csoki, a paprika, a vörösbor… nyamm.

Vörösboros csokoládés chilis marhapörkölt

Hozzávalók 4 -6 főre:

  • 1000 g marhahús, pörköltnek való
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • só, chili
  • 20 g étcsokoládé
  • 500-700 ml vörösbor
  • olívaolaj

Elkészítése:

A hagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra és egy lábasban olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a marhát és enyhén azt is pirítsuk meg. Öntsük fel vörösborral, úgy, hogy éppen ellepje a húst. Adjunk hozzá sót, chili paprikát (ez utóbbit ízlés szerint) és főzzük a húst addig, amíg megpuhul.

Amikor szükséges adjunk hozzá még egy kis bort és sózzuk ízlés szerint. Ha a hús megpuhult, sűrű a szaft, adjuk hozzá a csokit, hagyjuk elolvadni. Ezt követően tálalhatjuk. Ideális köret a lepénykenyér, vagy sima friss fehér kenyér.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!