Csokiország - Minden, ami csoki

Fenyőmagos csokoládés süti

csokiorszag-4157

Ez a süti tökéletes desszert olyan alkalomkor, amikor kevés időnk van az előkészületekre. Pillanatok alatt összedobható a tészta, az eredmény pedig egy különleges finomság, amivel magunkat és a vendégeket is elkápráztathatjuk.  A fenyőmag lecserélhető dióra, mandulára is. Lehet kísérletezni.

Fenyőmagos csokoládés süti

Hozzávalók:

  • 60 g tejcsokoládé
  • 60 g magas kakaótartalmú étcsokoládé (70%)
  • 125 g fehér liszt
  • 40 g fenyőmag
  • 3 tojás
  • 350 ml teljes tej
  • 20 g puha vaj

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 150 fokra.  Egy 25x20cm-es tepsit vajazzunk ki, majd szórjuk be liszttel.

A kétféle csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg a vajjal, majd töltsük egy keverőtálba, adjuk hozzá a lisztet, a tojásokat, a tejet és a fenyőmag felét. Habverővel keverjük homogén masszává és töltsük a kivajazott, kilisztezett tepsibe.

A tetejét szórjuk meg a maradék fenyőmaggal és az előmelegített sütőben süssük készre 20 perc alatt. Ellenőrizzük, hogy elkészült-e.  Akkor jó, ha a közepe már pont nem remeg, de még nem teljesen kemény. Hagyjuk kihűlni, szeletelve tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!