Kb. 20 perce ugrott be, hogy ígértem egy forró csoki receptet még Valentin nap előtt. Gyorsan cselekedtem, hogy ne maradjatok recept nélkül, ha valami finom, különleges, édes, selymes meleg italt szeretnétek kortyolgatni február 14-én este vagy bármikor egy hideg téli napon. 🙂
A recept különlegessége, hogy nem fehér csokiból készült, hanem kakaóvajból. Nem dolgoztam eddig kakaóvajjal, de az első tapasztalatom igen pozitív. Nem szeretem a fehér csokit, mert túl édes nekem (legalábbis, amiket eddig kóstoltam). Hiányzik belőle a kakaó kesernyéssége, ami elvesz az édes ízből egy keveset. Ez a forró csoki viszont nem túl édes, ugyanis mi magunk édesítjük, tehát saját ízlésünkhöz igazíthatjuk. Kis csészéből kortyolgatva igazi finomság, tehát ne hagyjátok ki!
(A kakaóvajat én az Ázsia Bt-nél vettem, de reform- és bioboltokban is megtaláljátok vagy online áruházakban. A receptet itt találtam, kicsit módosítottam rajta.)
Vegán fehér forró csoki (másképp)
Hozzávalók 2 főre:
- 1 és 1/4 bögre kókusztej
- 1 bögre víz
- 50 g kakaóvaj
- 1-2 evőkanál juharszirup, ízlés szerint
- egy csipet só
- szerencsendió, tálaláshoz
(A recepthez használt bögre 250 ml-es.)
Elkészítése:
Tegyünk minden hozzávalót egy kis lábasba. Forraljuk fel a csoki keveréket, majd vegyük takarékra a lángot és melegítsük addig, amíg a kakaóvaj elolvad.
Öntsük turmixgépbe, majd turmixoljuk össze (egyben habosítjuk is) 3-4 perc alatt. Tálaljuk kis csészékbe öntve, reszeljünk rá szerecsendiót (a szerecsendió amúgy is vágyfokozó 😉 ).
Tipp: először az állaga elég híg lesz, úgy tűnik majd, hogy túl sok vizet adtunk hozzá. Várjunk egy kicsit, mert be fog sűrűsödni. Ha nagyon kihűlne, akkor melegítsük újra.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: