Mai vendég bloggerünk, Reni, Az élet napos oldala írója. Gyönyörű fotói és receptjei mindig elkápráztatnak bennünket, így nagyon örültünk, amikor elfogadta meghívásunkat. Egy nagyon izgalmas sütivel készült, ami a karácsonyi menüben is megállja a helyét, egyszerű, de mégis nagyon különleges.
Passiógyümölcsös csokoládés minitorták
Hozzávalók a krémhez:
- 300 g tejcsokoládé
- 400 ml tejszín
- 8 db passiógyümölcs
Hozzávalók a tésztához:
- 250 g liszt
- 200 g apró kockára vágott vaj
- 100 g porcukor
- 2 tojássárgája
- csipet só
Elkészítése:
A lisztet keverjük el a cukorral és a sóval, majd morzsoljuk el a vajjal. Adjuk hozzá a tojások sárgáját és villámgyors mozdulatokkal gyúrjuk bucivá. Csomagoljuk fóliába és tegyük 30 percre a hűtőbe.
Vajazzunk ki 6 db kivehető aljú, mini piteformát. A tésztát osszuk 6 részre, egyenként nyújtsuk ki, helyezzük a piteformákba, nyomkodjuk bele, szurkáljuk meg az alját, majd süssük vakon kb. 15 perc alatt sárgásbarnára, hagyjuk a formában kihűlni.
A krémhez olvasszuk fel gőz fölött a csokoládét, keverjük el alaposan a tejszínnel és a passiógyümölcs kikapart húsával, magjaival. Hűtsük le majd töltsük a lehűlt tésztakosárkákba.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: