Gyömbéres csokoládékrém

Ez a csokikrém kiváló karácsonyi ajándék, az ünnepek előtti napokon, a legnagyobb rohanásban is gyorsan elkészíthető.  A gyömbér mennyisége ízlés szerint növelhető, az intenzívebb íz elérése érdekében a gyömbér a felmelegített tejszínben áztatható is, mielőtt az olvasztott csokiba kevernénk.

Gyömbéres csokoládékrém

Hozzávalók:

Elkészítése:

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, belekeverjük a vajat, a tejszínt és a gyömbért. Egy műanyag négyzetes formába öntjük a krémet és hűtőben hagyjuk megdermedni (minimum 3-4 óra).

Miután teljesen megkeményedett kiborítjuk a formából és feldaraboljuk.  Hűtőben 2-3 hétig tárolható.

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »