Csokiország - Minden, ami csoki

Gyömbéres csokoládékrém

gyömbéres csoki kocka

Ez a csokikrém kiváló karácsonyi ajándék, az ünnepek előtti napokon, a legnagyobb rohanásban is gyorsan elkészíthető.  A gyömbér mennyisége ízlés szerint növelhető, az intenzívebb íz elérése érdekében a gyömbér a felmelegített tejszínben áztatható is, mielőtt az olvasztott csokiba kevernénk.

Gyömbéres csokoládékrém

Hozzávalók:

  • 300 g étcsokoládé
  • 30 g vaj
  • 60 ml tejszín
  • 2 teáskanál friss reszelt gyömbér

Elkészítése:

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, belekeverjük a vajat, a tejszínt és a gyömbért. Egy műanyag négyzetes formába öntjük a krémet és hűtőben hagyjuk megdermedni (minimum 3-4 óra).

Miután teljesen megkeményedett kiborítjuk a formából és feldaraboljuk.  Hűtőben 2-3 hétig tárolható.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!