Ez a csokikrém kiváló karácsonyi ajándék, az ünnepek előtti napokon, a legnagyobb rohanásban is gyorsan elkészíthető. A gyömbér mennyisége ízlés szerint növelhető, az intenzívebb íz elérése érdekében a gyömbér a felmelegített tejszínben áztatható is, mielőtt az olvasztott csokiba kevernénk.
Gyömbéres csokoládékrém
Hozzávalók:
- 300 g étcsokoládé
- 30 g vaj
- 60 ml tejszín
- 2 teáskanál friss reszelt gyömbér
Elkészítése:
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, belekeverjük a vajat, a tejszínt és a gyömbért. Egy műanyag négyzetes formába öntjük a krémet és hűtőben hagyjuk megdermedni (minimum 3-4 óra).
Miután teljesen megkeményedett kiborítjuk a formából és feldaraboljuk. Hűtőben 2-3 hétig tárolható.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: