Csokiország - Minden, ami csoki

Kakaós tagliatelle gorgonzolával és dióval

IMG_2096

A kakaó a friss tésztának érdekes színt ad, megfelelő feltéttel pedig nagyon finom és extravagáns ízkombinációt tudunk kialakítani. A dió és a gorgonzola nagyon jól passzol a kakaó kesernyés ízéhez.

Kakaós tagliatelle gorgonzolával és dióval

Hozzávalók 4 főre:

  • 400 g liszt
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 200 g gorgonzola
  • 200 g dió
  • 250 ml tejszín
  • 4 gerezd fokhagyma

IMG_2078

Elkészítése:

A tésztához a lisztet, a kakaóport, a tojást, a sót és az olajat jól összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, lisztezzük, “feltekerjük”, mint egy rétest és vékony csíkokra vágjuk. Mindezt tésztakészítő géppel is elkészíthetjük.

Egy nagyon nagy lábasba vizet forralunk (kb. 3 liter + 1 evőkanál só) és a tésztát forrásban lévő vízben 6 perc alatt al dente (fogkemény) állagúra főzzük. Ez idő alatt a mártáshoz a gorgonzolát, az aprított diót, a tejszínt és a fokhagymát összeforraljuk, majd a kész tésztával tálaljuk.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Zizi Csokiország says: (előzmény @Vass Éva)

    Köszönjük, jólesnek a biztató szavaid!

  2. Zizi Csokiország says: (előzmény @zingarina)

    Szia!

    Valószínűleg működik teljeskiörlésű liszttel, de megváltozik a textúrája. Esetleg keverd sima liszttel.

  3. zingarina says:

    mindenképpen elkészítem ezt a remek ételt
    teljeskiörlésű liszttel is működik vajon? 🙂

  4. Vass Éva says:

    Nyamm. Nagyon szeretek házi tésztát készíteni. Sokféle alapanyagból, fűszerből elkövettem már. Szenzációs ötletnek tartom ezt a párosítást, tehát ki fogom próbálni. Bizonyosan lelkes olvasótáborotokhoz fogok tartozni.
    Sok sikert kívánok az új bloghoz.
    Üdvüzlettel: Éva


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!